Vegansk risotto med portobello & dild
INGREDIENSER
Tilberedningstid: 1 time
Portion: 6 personer
- 500 g arborio risottoris
- 200 g portobellosvampe
- 1 løg
- 150 g frosne ærter
- 3 fede hvidløg
- 1-2 citroner
- 1 bund dild
- 75 g spinat
- 1 spsk grøntsagsboullion
- Katamala oliven (din fortrukne)
- Asparges
TIP: Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, tilføj lidt soya cusine (plantebaseret fløde).
Fregangsmåde
- Bring 2 liter vand i kog i en stor gryde, tilsæt grøntsagsboullion.
- Hak løg, hvidløg, portobello svampe og dild
- opvarm 4 spsk olivenolie i en stor gryde, tilsæt løg, portobello, hvidløg og steg i nogle minutter til det er mørt.
- Når svampene har afgivet sit vand tilsættes risene. Lad det simre ved mild varme i et par minutter under konstant omrøring, indtil risene har absorberet svampe-væden.
- Hæld så boullionvand i, en 1 dl ad gangen, under konstant omrøring. Det tager cirka 25-30 min.
- Tø ærterne op ved at dække dem med varmt vand.
- Tilsæt ærter, spinat, dild, lidt citronskral, katamala oliven i den færdige risotto. Lad det simre under omrøring.
- Server med salt og pepper, et skvæt citronsaft og chiliflager
Asparges
- Vask asparges og skær dem i halve
- Hak hvidløg
- Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt hvidløg, chili flager og asparges. Lade dem stege ved god varme.
- Smag til med salt & peber
Velbekomme!