Rød linsetærte med quinoa og grøntsager! Jeg elsker at spise linser, men helst ikke på samme måde hver gang. Jeg veksler mellem forskellige retter, blandt andet linserdeller, gryderet som f.eks. denne linse bowl eller tærte som denne. Denne opskrift indeholder gærflager som ikke kan købes i de “normale” supermarkeder, men findes i helsekosten eller Astrid och aporna. Gærflager giver en lækker umami-smag!
INGREDIENSER
Tilberedningstid: 60 min
Aftensmad til 5-6 personer
Tærtedej
- 2 dl.vand
- 2 spsk pantemargarine
- 75 g grahamsmel
- 125 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1-2 spsk nigellafrø
Fyld
- 4-5 dl røde linser
- 1,5 kogt quinoa (eller mere)
- ½ porre
- 1 peberfrugt
- 3 fede hvidløg
- 2 spsk gærflager
- 1 spsk soyasauce
- 1 spsk citronsaft
- 2-3 dl soya cusine
Fremgangsmåde
Bagetid: 20-25 min ved 200°
Tærtedej
- Start med at forvarm ovnen til 200°
- Bland mel og øvrige ingredienser til tærtedejen i en skål.
- Ælt dejen til en samlet masse. Stilles på køl i 10 min.
- Spred dejen ud i din tærteform og prik “lufthuller” med en gaffel.
- Forbag tærten i 10 min.
Fyld
- Kog 1,5 dl quinoa (Kogetid ca. 10 min)
- Hak hvidløg og skær porre og tomater i skiver. Svits på en mellemvarm pande i 2 minutter.
- Tilsæt derefter linserne og 3 dl vand.
- Lad det simre til linserne har absorberet vandet.
- Tilsæt gærflager, citron, soya sauce, timian og soya cusine. Smag til med salt & peber.
- Lad fyldet simre yderligere til linserne er møre. Spæd evt med lidt vand, hvis fyldet bliver for “tørt”.
- Læg peberfrugt-skiverne på toppen af tærten.
- Bages i ovnen ved 200º i 20-25 min.
Krydr med timian, chiliflager og salt og peber.
Rigtig god fornøjelses med madlavningen!
Din indkøbsliste
- Plantemargarine
- Grahamsmel
- Hvedemel
- Nigella frø
- Røde linser
- Quinoa
- Porre
- Grøn peberfrugt
- Hvidløg
- Gærflager (købes i den lokale helsekost eller Astrid och Aporne)
- Soyasauce
- Citron
- Vegansk “fløde” aka soya cusine