RØDBEDEFRIKADELLER MED GÆRSKARKERNER (GLUTEN-FRI)

RØDBEDEFRIKADELLER – HAPS!

Rødbedefrikadeller med kværnet græskarkerner og havregryn – ja tak! Den hemmelige ingrediens til at lave nogle faste rødbedefrikadeller er HUSK. HUSK er loppefrøsskaller, som afgiver vegetabilsk slim, hvorfor det hyppigst anvendes i  det veganske køkken, da det erstatter æggets funktion.

Du kan købe HUSK på nettet, i helsekosten eller i de store supermarkedskæder.

God appetit!

OPSKRIFT PÅ RØDBEDEFRIKADELLER

Opskriften giver ca. 12 stk. dunser 

INGREDIENSER

  • 2 store rødbeder, fintrevet
  • 1 dl græskarkerner, kværnet groft.
  • 2 dl havregryn, kværnet fint.
  • 1  finthakket løg
  • 2 finthakkede hvidløg
  • 2 tsk. timian
  • 1/2 tsk. cayenne pulver
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. HUSK
  • 1 dl. vand
  • Salt & peber

FREMGANGSMÅDE

  1. De skrællede rødbeder rives fint på et rivejern eller i en foodprocessor.
  2. I en minihakker kværnes havregryn fint og græskarkerner groft.
  3. Vend havregryn og græskarkerner med rødbederne.
  4. Løg og hvidløg finthakkes i minihakkeren.
  5. Tilsæt alle krydderier undtagen HUSK.
  6. I en kop tilsættes 2 tsk. HUSK og 1 dl. vand. Pisk med en gaffel indtil alle klumperne er væk.
  7. Vend HUSK-blandingen i rødbedefarsen og ælt. Lad derefter rødebedefarsen trække i 5 min.
  8. Form rødbederne til flade frikadeller. Når dellerne er på panden, brug da paletkniven til at presse dellerne endnu fladere.
  9. Rødbedefrikadellerne steges i ca. 3 min. på hver side ved medium varme med 1 spsk. olie.

 

SERVERING

Drys med sort kommen (Nigella frø) & ekstra timian. Eller lav en simpel hvidløgsdressing med den neutrale yoghurt fra Alpro.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*