FOCACCIA MED ROSMARIN & NIGELLAFRØ


OPSKRIT PÅ FOCACCIA BRØD

  • 2½ dl hvedemel
  • 25 g gær
  • 3½ lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk nigellafrø (Valgfrit)
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 2 spsk agavesirup

INGREDIENSER TIL TOPPING

  • Frisk rosmarin
  • Kalamata oliven (Efter eget valg)
  • Cherrytomater
  • Groft salt

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at smuldr gær i en stor skål.
  2. Tilsæt derefter vand, salt, nigellafrø, agavesirup & olivenolie. Rør i blandingen indtil gæren er opløst.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen et par minutter.
  4. Dejen stilles til hævning i 30 minutter med en sjat olivenolie i bunden af skålen.
  5. Form focaccia brødet på en bradepande. Undgå at mase brødet for meget, da luften fra hævningen forsvinder.
  6. Lad brødet hæve i 30 minutter.
  7. Nu skal toppingen på. Lav små huller i brødet med dine fingre. Placer tomater, oliven og rosmarin i hullerne. Tilsidst drysses brødet med salt.
  8. Brødet bages i 20 minutter. De første 10 minutter bages brødet ved 250º. Derefter sænkes varmen til 200º.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*