Minitærter med svampe/spinat-fyld & tofucreme med soltørrede tomater

Spinattærten er en klassiker fra mit barndomshjem! Min mor var den første, der introducerede mig til vegetarmad. Jeg er opvokset i et vegetarisk hjem, så det siger sig selv ;). Det er oftest min mors opskrifter, jeg vender tilbage til i min madlavningen, og som jeg så sætter mit eget præg på. Denne spinattærte er én af dem. Den er hurtig, lækker og sund!

Er du vild med tærte(?), bør du altså også tjekke min opskrift på linsetærte ud.

Spring ud i det og lad mig nu endelige vide, hvad du synes om opskriften via kommentarfeltet nedenfor eller tagge mig på instagram @veganja_food.

God fornøjelse venner!

Varighed: 1,5 time.

Mængde: 9 stk.

Ingredienser

FYLD:

  • 1 pakke butterdej
  • 1 løg
  • 250 g brune svampe
  • 300 g frossen spinat
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timian
  • Knivspids cayennepeber eller anden form for chili
  • Friskkværnet peber
  • Pinjekerner eller andre nødder til pynt

TOFUCREME MED SOLTØRREDE TOMATER:  

  • 200 g fast tofu
  • Saft fra en halv citron
  • 2 fede hvidløg
  • 3 spsk soltørrede tomater (Inkl. olien du får med op på skeen)
  • 1,5 dl vand  

FREMGANGSMÅDE

  1. Hak løg og svampe groft.
  2. Steg grøntsagerne på en varm pande med oliven olie.
  3. Tilsæt krydderier; Salt, timian, spidskommen, cayennepeber og friskkværnet peber.
  4. Hold øje med grøntsagerne. Når svampene har afgivet sit vand, hældes blandingen i en skål.
  5. Hæld 300 g frossen spinat på stegepanden og lad den passe sig selv. Gå videre til tofucremen.
  6. Hiv fat i din minihakker eller stavblender. Smuldr tofu og tilsæt de øvrige ingredienser; Soltørrede tomater (+ olien fra de soltørrede tomater), citronsaft, hvidløg, 1,5 dl vand & salt og peber.
  7. Blend godt og smag til undervejs.
  8. Spinaten er nu færdig. Bland spinaten med svampe/løg-blandingen. Inden du går videre til butterdejen, tænd ovnen på 200°.
  9. Skær nu butterdejen til, så den passer i tærteformene. Husk at pensle formene med olie. Hvis du ikke har små tærteforme, kan du sagtens benytte en alm. tærteform.
  10. Tilsæt spinat/svampe-blandingen og derefter tofucremen. Pynt med pinjekerne.
  11. Bag minitærterne ved 200° i alm. oven i 20-25 min.

VELBEKOMME!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*