Lækker bønnepostej med mynte og bagt peberfrugt

BØNNEPOSTEJ MED MYNTE OG BAGT PEBERFRUGT

Jeg elsker mynte og putter mynteblade i (næsten) alt hvad jeg kan komme til 😉 F.eks. i sushi, gryderetter eller i dressing. Og så er der jo myntethe, som jeg nyder med stor tilfredshed. Denne lækre bønnepostej er super nem at lave. Hvis du ikke lige har kogte bønner liggende, så køb to dåser i supermarkedet. Postejen er perfekt til rugbrødsmadder eller som dip til grøntsagsstænger eller knækbrød. Søger du mere inspiration til pålæg, så se min opskrift på Hvid bønnepate med soltørrede tomater   – en af mine favoritter!

Lad mig endelig høre, hvad I synes i kommentarfeltet forneden.

God fornøjelse! 🙂

INGREDIENSER

  • 400g kidneybønner (Lagt i blød natten over)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 lille løg
  • 2 fede hvidløg
  • Mynteblade efter smag
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl havregryn
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Kog bønner i en trykkoger i ca. 30 minutter, hvis du ikke har en trykkoger, er kogetiden dobbelt så lang.
  2. Start med at finthakke løg og skær peberfrugten i grove tern.
  3. Opvarm 2 spsk olie på en pande. Start med at svitse peberfrugten i ca. 2 min., hvorefter løgene tilsættes.
  4. I mens det steger, hældes bønner, hvidløg og paprika i en skål. Hvis du benytter en foodprocesser hælder du det bare op i den. Jeg brugte en stavblender.
  5. Når peberfrugten er blevet blød og løgene gyldenbrune, hældes det over i skålen med bønnerne. Vær opmærksom på at peberfrugten får afgivet sit vand, så postejen ikke bliver for flydende.
  6. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med mynte og salt & peber.

Postejen bliver kun bedre jo længere den står, så alle smagene rigtig får lov til at blende sammen i en sand smagssymfoni!

Velbekomme!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*