LÆKKER MAYONNAISE LAVET PÅ AQUAFABA

Vegansk mayo – vildt ik? Og endnu vildere er, at det er lavet på KIKÆRTEVAND aka Aquafaba. Det smaget lige nøjagtigt som “the real deal” bare uden animalske produkter! Den sidste stykke tid, har jeg eksperimenteret rigtig meget med aquafaba – det er  tankevækkende at se, hvad man normalt forbinder med et affaldsprodukt, faktisk er en reel fødevare. Det får mig til at reflektere over andre såkaldte affaldsprodukter, vi rent faktisk kan drage nytte af. Aquafaba er en god erstatning for æg. Jeg har f.eks. lavet chokolademousse og Marengskys på aquafaba. Super lækkert!

Mayonnaisen er virkelig let at gå til og der indgår ingen vilde teknikker. Du skal blot have fat i en stavblender eller foodprocessor/minihakker. Du kan med fordel se min how-to video længere nede i indlægget, hvis du ønsker at få visualiseret processen – det kan være gavnligt en gang mellem. 😉

Jeg har fået inspiration til opskriften fra den dygtige madblogger Planteæderen. Hun laver virkelig nogle lækre ting.

OPSKRIFT PÅ VEGANSK MAYO

Ingredienser

  • 4 spsk aquafaba / kikærtevand
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft eller æbleeddike
  • 1 tsk sennep
  • Sort kværnet peber
  • 200 ml neutral olie fx raps olie

TIP: Ønsker du at lave forskellige smagsvarianter, så se følgende eksempler:

Aioli: tilsæt presset hvidløg

Estragon mayo: tilsæt estragon

Røget/chili mayo: tilsæt røget paprika og chiliflager.

FREMGANGSMÅDE

  1. Bland alle ingredienserne i en skål UNDTAGEN olien. Jeg brugte en tekop, hvilket fungerede fint.
  2. Blend alle ingredienserne godt og tilsæt dernæst olien – en tsk ad gangen. Fortsæt med dette indtil mayoen har opnået den  rette konsistens (læs: din fortrukne konsistens).
  3. Smag til med salt og peber.

Rigtig god fornøjelse! Lad mig endelig høre, hvad du synes i kommentarsportet forneden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*