Marengskys lavet på Aquafaba

Aquafaba er rent magi – det er kikærtevand pisket til en let og luftig masse, som minder om æggehvider – bare HELT uden æg! Aquafaba kan også bruges til at lave vegansk mayonnaise, smør eller marengs. Det er altså en perfekt erstatning for æg.

MARENGS LAVET PÅ AQUAFABA (UDEN ÆG)

Tørretid: 2 timer (afhængig af størrelsen)

Alm. ovn ved 100°

Ingredients

  • Kikærtevand fra 1 dåse ØKO kikærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 250 g flormelis eller sukker
  • Evt. tilsæt frysetørret hindbær eller lakridspulver for smag og farve.

FREMGANGSMÅDE

  1. Hæld kikærtevand i en skål. Undgå at bruge en plastikskål, da fedt og sæberester sidder bedre fast. Brug derfor en glas – eller metalskål, da det gør det lettere at piske marengsen stiv. Vask remedierne med varmt vand og tør godt efter med et viskestykke.
  2. Bland citron med kikærtevandet og pisk i ca. 5 min. Derefter tilsættes flormelis eller sukker gradvist. 1 spsk ad gangen.
  3. Pisk marengsmassen i minimum 10 min til massen er blevet så stiv, at du kan vende skålen på hovedet.
  4. Hæld marengsmassen i en sprøjtepose eller brug en ske til at lave de små “kys”. Hvis du ønsker at tilsætte en farve/smag, gøres det nu. Vær opmærksom på ikke at tilsætte for meget farvesaft, da marengsmassen ikke må blive for tynd. Derfor er frysetørret hindbær en god metode til at tilføre smag og farve uden at ødelægge konsistensen.
  5. Marengskyssene tørres i almindelig ovn ved 100 grader i ca 2 timer. Hold øje i den sidste halve time.

 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*