BRASILIANSKE EMPADAS MED PALMEHJERTE CREME

SYDAMERIKANSKE SPECIALITETER #2

Så er det tid til #2 opskrift i min Sydamerikanske specialiteter-serie. I sidste uge lavede jeg empanadas fra det argentiske køkken, og i denne uge er vi taget til Brasilien, hvor menuen står på empadas, – og ja, navnet lægger meget tæt op ad empanadas. De to retter har også mange ligheder, dog indeholder dejen i empadas meget mere smør – så denne opskrift er for de smørglade ;-). Traditionelt set laves empadas som en muffin, men jeg har valgt at lave det som en tærte, hvilket fungerer super godt! Og så går det også hurtigere, end at skulle forme hver empada ;-).

Jeg kan godt lide at videreudvikle på opskrifter og udfordre det traditionelle, men samtidig er der også noget hyggeligt over at holde fast ved det traditionelle. Jeg håber, du kan lide min videreudvikling af empadas, du kan sagtens lave dem i muffinsforme, hvis du føler mere for det.

God fornøjelse!

OPSKRIFT PÅ EMPADAS:

180° i normal oven i 30 min.

Tærteform: ca. 27 cm. i diameter.

INGREDIENSER 

TÆRTEBUND  

  • 300g hvedemel
  • 100g plantemargarine
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt

FYLD 

  • 1 porre
  • 1 dåse palmehjerter
  • 1 dl finhakket persille
  • 1 dl. neutral soyayoghurt. (evt. Alpro)
  • 2 fede hvidøg
  • 1-2 tsk. sennep
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Salt & peber

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at lav dejen. Bland alle ingredienserne sammen og ælt godt.
  2. Pak dejen ind i film og stil den på køl i 15 min.
  3. Så skal du i gang med fylden.
  4. Hak porre og hvidløg og steg dem på panden ved medium varme.
  5. I mens det står og simrer, blendes palmehjerter, soya yoghurt og persille i en minihakker.
  6. Smag til med sennep, cayennepeber og salt & peber.
  7. Inddel dejen i to lige store klumper. Den ene klump rulles ud til bunden og den anden til toppen af tærten.
  8. Palmehjerte-cremen smøres ud på tærtebunden, derefter fordeles porrerene ovenpå. 
  9. Saml tærten og tryk med en gaffel rundt i kanten.
  10. Pensel tærten med soyamælk.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*