Empanadas med palmehjerter og brune svampe

Sydamerikanske specialiteter #1

På min rejse til Brasilien har jeg smagt en masse lækre Sydamerikanske specialiteter – og Empanadas er én af dem! Jeg kommer i den kommende tid til at køre en serie under navnet “Sydamerikanske specialiteter”, hvor jeg deler traditionelle opskrifter fra det skønne latinamerikanske køkken. Empanadas stammer fra det argentiske køkken og betyder noget i retningen af: “at pakke noget ind i brød”.

Jeg smagte Empanadas for første gang hos en bager/cafe i Rio De Janerio. De var veganske med en fyld lavet på palmehjerter. Palmehjerter giver en super lækker konsistens og karakteristisk smag! Jeg har nu lavet min egen udgave af Empanadas, som ligeledes består af palmehjerter, men hvor jeg også tilføjer brune svampe og andre ingredienser.

Jeg håber, du kan lide min første opskrift: Veganske Empanadas i serien Sydamerikanske Specialiteter. 

Lad mig endelig høre, hvad I synes!

OPSKRIFT PÅ VEGANSKE EMPANADAS

200° i normal oven i 25 min.

Portionen giver ca. 15-20 stk.

TÆRTEDEJ

  • 215 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel (valgfrit)
  • 1½ tsk salt
  • 60 g plantemargarine
  • 1½ dl. vand
  • 1 spsk nigellafrø/sort kommen (valgfrit)

FYLD

  • 1 dåse palmehjerter
  • 200 g brune svampe
  • 1 mellemstort finthakket løg
  • ½ spsk olie
  • 2 ½ vand
  • 2 spsk neutral soya yoghurt (Jeg brugte Alpro’s)
  • 1 spsk gærflager (med top)
  • 1-2 dl hakket persille

Evt. sesamfrø til pynt.

FREMGANGSMÅDE

  1. Start med at lav dejen ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Dejen æltes til en fast masse og sættes på køl i 10 min. Hvis du synes dejen er for tør, kan du tilføje en smule vand.
  3. Nu skal du i gang med fylden.
  4. Start med at finthakke løg og svampe.
  5. Hæld olie på panden og svits grøntsagerne ved mellem høj varme til løgene er gennemsigtige og svampene har afgivet sit vand.
  6. I mellemtiden finthakkes palmehjerterne, hvidløg og persille.
  7. Hæld nu de finhakkede palmehjerter på panden og tilsæt 2 ½ vand.
  8. Lad det simrer i 2-3 min.
  9. Tilsidst tilsættes soya yoghurt, gærflager og persille.
  10. Smag til med salt og peber. Fyldet kan sagtens klare rigeligt med peber, så bare giv peberkværnen en ordentlig omgang. Du kan evt. også tilsætte lidt chili.

At folde empanadas

  1. Tag nu dejen ud af køleskabet.
  2. Rul dejen ud til ca. 5 mm. i tykkelsen.
  3. Brug et glas eller en lille skål á ca. 10 cm i diameter.
  4. Tilsæt ca. 2 tsk fyld og placere fyldet i den øverste del af halvcirkelen. Fold empanadaen og luk enderne ved strække dejen fold den oven i hinanden
  5. Når du har foldet empanaderne pensles de med soya mælk. Drys evt. sesamfrø på.
  6. Bages ved 200° i 25 min.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*