Spicy blommechutney med marbella

CHUTNEY MED MARBELLA BLOMMER

Jeg har aldrig lavet eller smagt blommechutney før. Det fik jeg heldigvis muligheden for her i weekenden, hvor jeg samlede en masse marbella blommer. Min veninde forslog, at jeg skulle lave en chutney ud af det, hvilket jeg synes lød som en rigtig god idé. Chutneyen her er indisk inspirerede og derfor også dejlig krydret.

Blommechutney kan spises som tilbehør i indiske retter f.eks. som samosa dip eller noget helt tredje. Jeg tænker også, det vil smage godt på et ristet skive rugbrød, da det er lidt marmelade-agtigt.

INGREDIENSER

  • 250 g marbella blommer (Andre blommesorter fungerer ligeledes)
  • 1 dl kokossukker (eller alm. sukker)
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk spiskommen
  • ½ tsk chiliflager
  • Knivspids cayenne peber eller alm. peber
  • Salt efter smag

FREMGANGSMÅDE

  1. Halver blommerne og fjern stenene.
  2. Hæld alle ingredienserne i en gryde.
  3. Tilsæt vand så det lige dækker blommerne.
  4. Bring den kommende chutney i kog og lad det simre til en tyk og cremet masse (ca. 20 min). Tilsæt evt. mere vand afhængig af den ønskede konsistens.
  5. Smag til med de forskellige ingredienser, til du opnår den ønskede smag.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*