Cremet Baba Ganoush med Papadams

Simpel Baba Banoush – 5 ingredienser

Der har været gang i det lille munter køkken i dag. Jeg har lavet Baba Ganoush – fantastisk, cremet dip som jeg elsker at dyppe snacks som Papadams eller grøntsagsstænger i. Papadams er sprøde og lavet på linsemel og rismel. Du kan få dem med forskellige smage fx: kommen eller jalapenos. Jeg er især vil med kommen! Papadas skal frituresteges og kræver derfor en del solsikke- eller rapsolie. Det er dog ikke nødvendigt at fylde en helt gryde med olie. Du skal blot bruge en stegepande med ca. 10-20 cm olie. Når olien er opvarmet og syder godt, tilsættes papadamen i 10 sekunder max.. Det ser super sjovt ud, da de krymper sammen. Det skal prøves!

God fornøjelse med opskriften!

Ingredienser

  • 4 Auberginer
  • 1 dl Tahin
  • Saft fra en ½ citron
  • 1 fed hvidløg
  • Persille eller koriander (valgfrit)

Fremgangsmåde

Bages ved 180 grader i 45 min.

  1. Prik auberginerne med en gaffel mange gange hvorefter de halveres i både. Hæl derefter lidt olivenolie over dem.
  2. Lad dem køle af og udhul derefter auberginerne.
  3. Hæl auberginekødet i en skål eller foodprocesser afhængig af køkkenredskab. Jeg brugte en stavblender.
  4. Tilsæt tahin, citron, hvidløg og smag til med salt.
  5. Hak persille eller koriander efter eget valg.

Nyd Baba Ganoush med Papadam som på billedet her eller grøntsagstænger fx. agurk eller gulerod.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*