Brownies med sorte bønner

Sund brownie med en afsindig lækker svampet konsistens!

Så kom dagen, hvor jeg brugte bønner som hovedingrediens i en kage! Jeg har aldrig forestillede mig, at bønner var en mulighed i kagebagning, men det samspil, fungerer da super godt. Jeg lover, du bliver ligeså begejstret som jeg.

Portionen giver 12 muffins

INGREDIENSER 

  • 6 dl kogte sorte bønner
  • 1 spsk kokosolie (med top)
  • 1 dl kakaopulver
  • 1½-2 tsk vaniljepulver (evt. 1 vaniljestang)
  • 1 dl agave sirup
  • 1 spsk kokossukker eller normal sukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ¼ tsk salt
  • 50 g grofthakket mørk chokolade og lidt mere til at pynte med på toppen.
  • 1 håndfuld grofthakket valnødder

Fremgangsmåde

Bagetid: 20-25 min ved 200° (normal ovn).

  1. Start med at koge bønnerne, hvis det ikke er dåsebønner. Kogetiden i trykkoger er 25-30 min. og i alm.ca. 45 min. Husk, bønnerne skal ligge i blød i mindst 8 timer, hvis du ikke bruger dåsebønner. Lige meget hvad, er det vigtigt at skylde bønnerne grundigt.
  2. Nu kommer den lette del, som basically består i at tilsætte alle ingredienserne i foodprocessoren. UNDTAGEN valnødder og chokolade.
  3. Blend til en klumpfri, smooth browniemasse.
  4. Hak så valnødder og chokoladen groft og tilsæt i browniemassen. Blend i få sekunder (ca. 10 sek) – alt efter om du ønsker grove eller fine chokolade – og valnøddestykker.
  5. Smør muffinsformene med neutral olie.
  6. Fordel dejen ud i formene og pres derefter med en teske
  7. Pynt med chokolade og valnøddestykker
  8. Bages i 20-25 min ved 200°

Nydes med is eller frisk frugt – that’s your call!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*