Velsmagende pastasovs med gærflager

Jeg lavede en rigtig velsmagende pastasovs forleden, som jeg gerne vil dele med jer! I studser måske over, hvad gærflager er, hvor de købes eller hvordan de smager. Gærflager kan købes i din lokale helsekost og bor du i København, ved jeg, at Astrid och Aporna også forhandler dem. Gærflager tilfører retten dejlig umami-smag og bruges f.eks. som ingrediens i hjemmelavet vegansk ost. Og vigtigst af alt, er gærflager rig på B12. Jeg nød retten med rødbede/gulerod råkost.

Jeg håber, du synes pastasovsen smager lige så godt som jeg!

Tilberedningstid: 45 min

Portion: 5-6 personer

INGREDIENSER

  • 1 flaske mosede tomater (Jeg anvendte Urtekrams, 680g)
  • Pasta efter eget valg (500g)
  • 1 mellemstor rød peberfrugt
  • 1 pakke champignoner
  • 2 fede hvidløg
  • 1 spsk soya sovs
  • 1 dl soya fløde
  • 2 spsk gærflager
  • Oregano
  • Frisk basilikum

Fremgangsmåde

  1. Champignoner og hvidløg skæres i skiver og steges på en opvarmet pande med soya sauce. Tilsæt først soya saucen når champignonerne har afgivet sit vand.
  2. Peberfugten skæres i små tern og tilsættes.
  3. Tilsæt tomatssovs og lad sovsen simre i et par minutter.
  4. Kog pasta efter pakkens anvisning.
  5. Imens pastaen koges, tilsættes gærflager og soya fløde. Smag til med oregano og salt og peber.

 

Serveres med frisk basilikum og evt. en lækker råkost som på billedet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*