Smørepålæg med tofu og forårsløg

Smagfuld smørepålæg med tofu og forårsløg

Du kan hurtigt og nemt lave dine egne smørepålæg. Jeg køber ofte smørepålæg fra fx Økolivet som har et stort udvalg af smagsvarianter fx: rødbede, peberrod eller karry. De smager supergodt. Jeg er generelt glad for, at det er blevet lettere at købe varierede og billig vegansk smørepålæg. Jeg synes alligevel det er lækkert at lave hjemmelavet smørepålæg, som ikke kun er hummus ;-),

Jeg har lavet denne tofucreme med forårsløg som virkelig er dejlig i smagen(!) – det forudsætter selvfølgelig at  man kan lide løg. Et alternativ, er, at erstatte forårsløg med fx soltørrede tomater. Det kræver alt i alt 1 minihakker og 3 råvarer at lave – så det er bare med at springe ud i det!

God fornøjelse!

INGREDIENSER 

Portionen er til ca: 4-6 personer (afhængig af hvor tykt et lag, du ønsker)

  • 300 g tofu (fast)
  • 2-3 forårsløg (efter smag)
  • 1 hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt & peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at skyld tofu og forårsløg under hanen
  2. Skær derefter tofu og forårsløg groft – så det kan være i minihakkeren.
  3. Tilsæt olivenolie og hvidløg. Blend til en smooth masse.
  4. Smag til med salt og peber.

Forslag: Nyd tofucremen på rugbrød/sandwich med tomat, agurk og salat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*