Dadelkaramel cookies med et twist

Jeg fik idéen til at lave de her dadelkaramel cookies med et twist, (i øvrigt et langt navn for noget ret simpelt) fordi jeg længe har tænkt på at lave hindbærsnitter – ja, jeg tænker generelt meget på mad og kage… Jeg fik lyst til at eksperimentere lidt – så istedet for at lave den klassiske hindbærsauce, lavede jeg en lækker dadelkaramelfyld. Det er dadelkaramel cookies med et twist, fordi der er citronsaft i dadelkaramellen, for at kompensere for dadlens søde smag. Citron og salt giver dadelkaramellen en raffinerende smag.

Cookiebundene er lavet på mørdej.

Jeg håber du kan lide dem! Du må meget gerne give besked, om hvad du synes, hvis du altså laver dem.

OPSKRIFT

– Dadelkaramel cookies med et twist

Portionen giver ca 15-20 stk.

Dadelkaramel-fyld

  • 15 dadler
  • 1 tsk kokosolie
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk kokossukker (Dadler er søde i sig selv, så kan udelades)
  • Saft fra en halv citron (ca. 2 spsk)
  • Smag til med salt

Mørdej

Bagetid: 8-10 min ved 180°.

  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel (Hvis ikke du har grahamsmel, kan du sagtens bruge 300 g hvedemel)
  • 150 g plantemargarine
  • 4 spsk vand
  • 50 g kokossukker (normalt sukker kan også anvendes)

Fremgangsmåde

Dadelkaramel-fyld: 

  1. Start med at pil stenene ud af dadlerne.
  2. Brug en minihakker til at blende dadlerne med de øvrige ingredienser. Dadelkaramellen må gerne have en tyk konsistens ligesom på billedet.

Mørdej: 

  1. Tænd ovnen på 180° (normal).
  2. Nu skal mørdejen laves og det bliver ikke simplere: Bland alle ingredienser sammen i en skål og ælt godt.
  3. Rul dejen ud på bagepapir – læg evt også bagepapir på toppen, så dejen ikke klister fast i kagerullen. Jeg har ingen kagerulle, så en glasflaske kan sagtens bruges.
  4. Rul dejen tyndt ud. (ca. 3 millimeter).
  5. Brug et æggebæger eller hvad du ellers har liggende passende med størrelsen på billedet.
  6. Bundene bages i 8-10 min.
  7. Afkøl bundene.
  8. Tilsættes en teske karamelfyld på midten af cookien, og pres med cookie-toppen for at fordele fyldet.
  9. Pynt med flormelis.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*