Vegansk ramsløgspesto med solsikkekerner

I anledningen af ramsløgssæsonen, har jeg lavet denne lækre pesto med solsikkefrø og ‘parmesan’ fra Violife. Min søde søster kom forbi med en stor pose ramsløg til mig i går, så jeg gik da straks i gang med at lave ramsløgspesto. Ramsløgets blade har en fin aromatisk smag. De er mildere end hvidløg, men meget stærkere i smagen end f.eks. purløg. Ramsløg er en fantastisk smagsgiver, og kan bruges i salater, i wokken eller pestoer som her. Mulighederne er mange!
I denne pesto indgår der vegansk parmesan fra Violife. Man kan også bruge gærflager, som giver en ostesmag til pestoen. Jeg spiste ovnbagte kartofler med ramsløgspesto – det spiller super godt sammen!

God fornøjelse i køkkenet og jeg håber du kan lide pestoen!

TIP: Ramsløg er til den stærke side, så ønsker du en mildere smag, bland da lidt basilikum eller persille i.

Sådan laver du ramsløgspesto:

INGREDIENSER

  • 2 store håndfulde ramsløg
  • 1-2 spsk solsikkefrø (du kan også bruge mandler, cashews, eller pinjekerner)
  • Revet parmesanost eller 1 spsk gærflager (efter smag)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk vand
  • Saften fra en halv citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skyld ramsløgene grundigt og pil stilken af
  2. Blend solsikkefrøene i en minihakker
  3. Blend derefter ramsløgene sammen med de øvrige ingredienser
  4. Smag til med salt og peber og parmesan til du opnår den ønskede smag.

Du kan for eksempel spise pestoen med brød, i en pastaret eller sammen kartofler.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*