Tynde, sprøde pandekager

Her er opskriften på de LÆKRESTE veganske pandekager, du nogensinde har smagt – og det er ikke en overdrivelse! De er super sprøde og lige som pandekager skal være. Opskriften giver ca. 8 stk.

Ingredienser

  • 6 dl plantemælk med sukker og vanilje (den blå fra Naturli’)
  • 1 dl vand
  • 4-5 dl mel (erstat evt 1 deciliter med grahamsmel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk sukker (jeg bruger kokossukker)
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 knivsspids salt

Valgfrit:

  • En smule citronsaft
  • 1 banan

Tip: Tilsæt en most banan, (det gør dog pandekagerne mindre tynde) og undlad sukker, da bananen tilfører en dejlig sødme.

Fremgangsmåde

  1. Først tilsættes alle de tørre ingredienser. Det blandes godt sammen, før du tilsætter plantemælk og vand.
  2. Pist pandekagedejen i højt tempo til en “klumpefri” blandingen.
  3. Varm så stegepanden godt op og tilsæt en lille glat plantesmør.
  4. Og så det eller bare i gang med at vende pandekager.

TOPPINGS-IDEER

Jeg synes nogle gange, det kan blive lige lovlig sødt at spise pandekager med de såkaldte traditionelle  toppings så som syltetøj og flormelis, ligesom her. Derimod elsker jeg at putte citronsaft og lakridspulver på pandekagerne. Det giver en dejlig syrlig smag til det søde – prøv det!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*