Havregrød med chiafrø og blåbær

GRØD, grød og atter GRØD! Det er yndlingsmorgenmaden over dem alle – er I ikke enige?! Jeg elsker at grød-jamme, dvs. rigtig råhygge i køkkenet med at lave toppings, dekorere med frugt og nødder og eksperimentere med forskellige smagssammensætninger osv. Det er jo total simpelt at lave grød – derfor synes jeg ærlig talt, at det er lidt unødvendigt med en opskrift, da grød jo basalt set består af havregryn med vand og/eller plantemælk. Grunden til, at jeg poster grødopskrifter alligevel, er, for at byde ind med forskellige sunde, smagsfulde toppingsidéer.

Ingredienser 

  • Havregryn
  • Vand
  • Plantemælk – du kan bruge lige den plantemælk du har lyst til. Normalt bruger jeg rismælk til at hælde i grøden, mens den koger og mandelmælk eller kokosmælk til at hælde på den færdige grøde.
  • Chiafrø
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Afmål portionen ved at hælde havregrynene i din morgenmadskål.
  2. Hæld vand så det dækker grynene
  3. Rør jævnlig rundt i gryden
  4. Tilsæt salt og chiafrø

Topping:
Dadler, banan, blåbær (jeg har brugt fronse), mandler og kanel.

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*