Rødbedehummus

Jeg elsker hummus, især rødbedehummus. Rødbeden har mange sundhedsmæssige fordele og er blandt andet rig på jern. For at opnå den maksimale sundhedsmæssige effekt, skal de indtages i rå form. Den nemmeste måde at spise rå rødbeder på er f.eks. ved at lave en råkost eller presse saften fra rødbederne i en smoothie. Det betyder ikke du ikke kan koge dem og stadig optage de gode vitaminder og mineraler, du får bare ikke det fulde udbytte.

Jeg håber du kan lide min opskrift på rødbedehummus!

God fornøjelse

INGREDIENSER

  • 250 g kogte rødbeder
  • 1 dåse kikærter
  • 2 fede hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • ½-1 dl rødebedesaft (fra de kogte rødbeder)
  • 2 spsk tahin (valgfrit)
  • Citronsaft fra en halv citron
  • 1 håndfuld persille
  • Salt & peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Kog rødbederne møre i vand med salt evt. lidt eddike.
  2. Rødbederne afkøles og skallen gnides af.
  3. Skær rødbederne i mindre stykker og kom dem i foodprocessoren.
  4. Tilsæt alle øvrige ingredienser. Tilsæt den kogte rødbedesaft lidt efter lidt, så du opnår den ønskede konsistens.
  5. Smag til med salt og peber.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*