MakrelFRIsalat med Jackfruit

I anledningen af Påsken har jeg lavet MakrelFRIsalat. Salaten er lavet på Jackfruit, en frugt oprindelig fra Asien, som er rig på vitaminer og mineraler. Det også den frugt mange vegetarer og veganere bruger til at lave “pulled pork” – det er vildt, hvad den frugt kan konsistensmæssigt. Prøv det og du vil blive overrasket! Hvad smagen angår, så er den meget neutral, så den kan krydres til hvilken som helst ret. Du kan købe jackfruit på dåse i grønthandleren eller i asiatisk supermarkeder. Jeg ved også Astrid och Aporna forhandler dåsen. Det er vigtigt, du husker at købe den i vand og IKKE i sirup.

MakrelFRIsalat er et lækkert vegansk alternativ til den traditionelle makrelsalat. Det er første gang jeg laver markrelfri og er blevet inspireret af månebarnet.org’s opskrift. Jeg håber, du kan lide den!

Rigtig god fornøjelse og god Påske!

INGREDIENSER 

  • 1 dåse jackfruit
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sirup
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. vegansk mayonnaise (evt. fra Naturli’)
  • ½ dl neutral sojayoghurt (evt. fra Alpro)
  • 1 lille finthakket løg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Røget paprika
  • En knivspids karry
  • Smag til med salt og peber
  • 35 g kapers

Fremgangsmåde

  1. Start med at hælde vandet fra jackfruiten og skyld godt.
  2. Adskil frugtkødet med fingrene så du får nogle små trævler, som på billedet.
  3. Nu skal du give jackfruiten en god omgang massage, det gør du ved at tage et rent viskestykke og massér frugtkødet deri.
  4. Steg frugtkødet på panden i 2-3 min med en sjat olivenolie.
  5. Imens kan du hakke løget.
  6. Kom frugtkødet i en skål og bland alle øvrige ingredienser i.
  7. Smag til med salt og peber.

Se evt min how-to video her!

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*