Cheesecake med havtorn

 

Portion: 12 stk
Tilberedningstid: 1 time

INGREDIENSER

Kiksebund

  • 14 fuldkorn digestivekiks
  • 4 spsk kokosolie

Havtorncreme

  • 250 g frosne havtorn (1 pose)
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk Majsmel
  • 1 dl sukker eller rismalt sirup
  • 3 spsk kokosolie
  • ½ dåse kokosmælk

Glace

  • 1 dl havtornsaft
  • 2 spsk vand
  • 1 tsk Agar Agar pulver (vegansk “gelatine”)
  • 1 tsk sirup

FREMGANGSMÅDE

Kiksebund

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Blend kiksene i en minihakker eller foodprocessor.
  3. Kokosolien smeltes i en lille gryde og blandes med kiksene.
  4. Tryk kiksemassen ud i bunden af muffinsformene, sørg for at overfladen er jævn.
  5. Bag kiksebundene i ovnen i 7-10 min. ved 175 grader.

 

Havtorncreme

  1. Start med at kog havtornene. Lad dem stå og simre i ca. 15 min. og si derefter frugtkødet fra saften.
  2. Hæld saften i gryden igen, og tilsæt så 1 dl sukker og 3 spsk vand. Bland til sukkeret er opløst.
  3. VIGTIGT: 1 dl havtornsaft sættes til side til glacen. Du skal meget gerne have lidt mere end 1 dl saft tilovers, som skal bruges i havtorncremen.
  4. Hæld 2 store spsk majsmel og 3 spsk vand i en gryde. Pisk ved mellemhøj varme til massen opnår en tyk konsistens.
  5. Når blandingen er tyknet tilsættes den resterende havtornsaft (mindst 1 dl), 3 spsk kokosolie, ½ dåse kokosmælk. Smag evt. til med sukker. Pisk ved høj varme til massen er tyknet.
  6. Cremen afkøles før den hældes op i formene. Husk der skal være plads til glacen, så hæld ikke helt op til kanten.

 

Glace

  1. Bland havtornsaft, vand, sirup, og acar acar sammen i en lille gryde
  2. Bring blanding i kog og lad den simre i 3 minutter under konstant omrøring.
  3. Afkøles i 3 min. før det hældes oven på havtorncremen

De små cheesecakes skal på køl i 2 timer før servering.

Pynt med frugt f.eks. jordbær eller blåbær

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*