Lemon Curd Tærte

I weekenden lavede jeg denne sommerlige skønhed. Jeg syntes sommertiden skulle fejres, og hvad er mere oplagt end en frisk, syrlig lemon curd tærte med søde jordbær? Det er første gang, jeg laver Lemon Curd, og jeg må sige, det er overraskende let. Tærten indeholder ingredienser, jeg ikke har prøvet at bage med før, f.eks. majsmel – hvad siger I så? Det er altså fedt at kombinere ingredienser på kryds og tværs! Majsmelen har en stivende effekt på “curden”, så den har en ret essentiel rolle i opskriften. Jeg håber, I finder tærten lige så lækker som jeg gør.

God fornøjelse!

Ingredienser

Tærtedej:

  • 3½ dl “melet” havregryn (blendes i minihakkeren)
  • 3 dl mandelmel
  • 2 spsk kokossukker (alm. sukker kan også benyttes)
  • 1 ½ dl plantesmør
  • 1 lille tsk salt

Lemon Curd:

  • 2½ dl citronsaft (ca. 4 citroner)
  • 2 spsk majsmel
  • 1 dl sirup (Ideelt set skal du anvende ris malt sirup, så curden bibeholder en hvid farve. Jeg havde ikke ris malt sirup, så brugte molasses istedet).
  • 4 spsk kokosolie
  • 2 tsk citronskral (skral fra ca. 2 citroner)
  • 1 dåse kokosmælk

Fremgangsmåde

Tærtebund:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Blend havregryn i en minihakker.
  3. Bland havregryn, mandelmel, kokossukker og salt sammen.
  4. Tilsæt plantesmør og hælt dejen til en fast masse. Hvis du har svært ved at få dejen til at klister. sammen, tilsæt da lidt ekstra smør og evt. 1 spsk vand.
  5. Spred dejen ud i en let smurt tærteform (25 cm rund tærteform).
  6. Bag tærtebunden i 12-15 min.

Fyld:

  1. Hæld citronsaft i en mellemstor gryde og tilføj majsmel. Piskes til en smooth konsistens.
  2. Varmen skrues op fra lav til middel.Tilføj sirup, kokosolie og citronskral. Pisk jævnlig.
  3. Når blandingen er tyknet, tilsættes kokosmælk.
  4. Pisk derefter igen og vær opmærksom på at blandingen ikke brander på i bunden.
  5. Når blandingen har fået en smooth konsistens, lad den så afkøle i et par minutter før den hældes i tærteformen
  6. Lad tærten sætte sig i minimum 3 timer i køleskabet.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*