Kikærtesalat med tang og selleri

Kikærtesalat er til at gå til og så smager den himmelsk! Der skal blandt andet tang og vegansk mayonaise i. Det er ikke længere så kompliceret at få fingrene i vegansk mayo efter, at Naturli’s lancerede vegansk mayo og remoulade. Begge produkter forhandles hos Astrid och Aporna (vegansk helsekost på Frederiksberg) og de store supermarkedkæder som Kvickly og Super Brugsen.

INGREDIENSER

  • 1 dåse kikærter (ca 400 g, hvis du vælger at koge dem selv. Husk at sætte dem i blød natten over)
  • Citronsaft fra en halv citron
  • 4-5 spsk mayonaise
  • 1 hakket selleri stik
  • ½ finhakket rød løg
  • 1 ark nori tang
  • 1 fed hvidløg (2 tsk hvidløgspulver)
  • Salt og pepper efter smag

FREMGANGSMÅDE

  1. Skyld og rens kikærterne. Afhængig af om det er dåsekikærter eller kogt selv (kogetid ca 45 min). Jeg anbefaler til hver en tid at koge dem selv (OBS: stilles i blød mindst 8 timer).
  2. Hak kikærterne groft. Evt.  blend i foodprocessor eller med stavblender.
  3. Hak rødløg og hvidløg fint og skær selleri i tynde skiver.
  4. Bland aller ingredienserne i et stor skål og tilsæt mayonaise og salt og pepper. Hvis du synes salaten er for grov, så blend det hele en ekstra gang. Det gør salaten fastere og mere cremet.
  5. Riv tangpapiret i stykker. Jeg blendede det i en minihakker og rev de resterede store stykker over med fingerene. Tanget behøver ikke at være alt for fint, der må gerne være et par “store” stykker.

Din indkøbsliste

  • 1 dåse kikærter (ca 400 g, hvis du vælger at koge dem selv.
  • Citron
  • Mayonaise (evt fra Naturil’)
  • Selleri
  • Rød løg
  • Nori tang (kan købes i grønthandleren til en god pris)
  • Hvidløg eller hvidløgspulver

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*