Hvid bønnepostej med soltørrede tomater

Lækker hvid bønnepostej med soltørrede tomater. Hvide bønner er rig på protein og fibre. Bønner kan være hårdt for maven at fordøje, så hvis man ikke er vant til at spise bønner vær lidt nænsom. Af samme grund er det vigtigt at lade bønnerne stå i blød i mindst 8 timer før brug. Denne bønnepostej er dejlig ukompliceret at gå til og fungerer supergodt som pålæg på rugbrød eller dip til knækbrødet.

Du skal bare svits løg og så ellers blende ingredienserne i en foodprocesser (stavblender kan også anvendes).

INGREDIENSER

  • 440 g hvide bønner
  • 1 løg
  • 2 fede hvidløg
  • 2 spsk purløg
  • 2 spsk persille
  • 2 spsk olie (evt olien fra de soltørrede tomater)
  • 2 dl soltørrede tomater
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk vand
  • salt og peber efter smag

Skru op og ned på ingredienserne afhængig af dine smagspræferencer.

FREMGANGSMÅDE

  1. Sæt bønnerne over (kogetid ca. 1 time) Du kan også sagtens bruge bønner fra dåse.
  2. Hak hvidløg og løg groft
  3. Svits hvidløg og løg i 1 spsk olie
  4. Tilsæt alle ingredienser i foodprocessoren
  5. Smag til med salt & peber og evt ekstra soltørrede tomater

Velbekomme!

Din indkøbsliste

  • 440 g hvide bønner
  • Løg
  • Hvidløg
  • Purløg
  • Persille
  • Oliven olie (evt olien fra de soltørrede tomater)
  • Et glas soltørrede tomater
  • Citron

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*