Risotto med portobellosvampe & dild

Vegansk risotto med portobello & dild

INGREDIENSER

Tilberedningstid: 1 time

Portion: 6 personer

  • 500 g arborio risottoris
  • 200 g portobellosvampe
  • 1 løg
  • 150 g frosne ærter
  • 3 fede hvidløg
  • 1-2 citroner
  • 1 bund dild
  • 75 g spinat
  • 1 spsk grøntsagsboullion
  • Katamala oliven (din fortrukne)
  • Asparges

TIP: Hvis du ønsker en mere cremet konsistens, tilføj lidt soya cusine (plantebaseret fløde).

Fregangsmåde

  1. Bring 2 liter vand i kog i en stor gryde, tilsæt grøntsagsboullion.
  2. Hak løg, hvidløg, portobello svampe og dild
  3. opvarm 4 spsk olivenolie i en stor gryde, tilsæt løg, portobello, hvidløg og steg i nogle minutter til det er mørt.
  4. Når svampene har afgivet sit vand tilsættes risene. Lad det simre ved mild varme i et par minutter under konstant omrøring, indtil risene har absorberet svampe-væden.
  5. Hæld så boullionvand i, en 1 dl ad gangen, under konstant omrøring. Det tager cirka 25-30 min.
  6. Tø ærterne op ved at dække dem med varmt vand.
  7. Tilsæt ærter, spinat, dild, lidt citronskral, katamala oliven i den færdige risotto. Lad det simre under omrøring.
  8. Server med salt og pepper, et skvæt citronsaft og chiliflager

Asparges

  1. Vask asparges og skær dem i halve
  2. Hak hvidløg
  3. Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt hvidløg, chili flager og asparges. Lade dem stege ved god varme.
  4. Smag til med salt & peber

Velbekomme!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*